Szeptember 27-én rendezték meg Siófokon a Krúdy-nap gasztronómiai versenyt, melyen első alkalommal vettek részt iskolánk cukrász, pincér és szakács tanulói.
A feladat egy lakodalmas menü elkészítése volt, az előételtől a desszertig. Ehhez természetesen az esküvői asztal megterítése, feldíszítése is párosult.
A Hikman iskola diákjai rengeteg gyakorlást, próbát követően érkeztek a versenyre, ahol szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozó ételeket és süteményeket tálaltak a vendégek és a zsűri elé.
A menü a következő volt:
– Vaddisznómáj-püré sós kosárkában, zöldsalátával, dijoni mustáros öntettel
– Gyöngytyúk leves gazdagon, lestyános daragaluskával, petrezselyem olajjal
– Szűzpecsenye duó erdei gombás dödöllével, házi tejfellel, konfitált tökkosárban ülő zöldségkörettel
– Barack sütemény
A cukrász tanulók ezen kívül még kétfajta desszertet és egy menyasszonyi tortát is készítettek.
A zsűri értékelte az ételek és édességek elkészítését, ízvilágát, valamint a felszolgálók munkáját is.
A Hikman Béla Szakképző Iskola rengeteg pozitív visszajelzést és dicséretet kapott, és talán mindennél nagyobb elismerés, hogy az iskola desszertes pultjáról fogytak el leggyorsabban a sütemények.
A cukrász tanulók bronzérmesek lettek, de – helyezéstől függetlenül – minden résztvevő diák nagyon büszkén térhetett haza a versenyről.
A megmérettetésen részt vettek:
Cukrászok:
Mikola Sára
Szabó Dorina
Szakácsok:
Balaicza Patrícia
Kovács Kornél Valentin
Kalota Máté
Pincérek:
Almási Dorina
Péntek Petra
Csonka Márió
Biri Szabolcs
Felkészítő tanárok:
Mészáros Zoltán
Tánczos Gabriella
Vida Márk
Az intézmény ezúton is köszönetét fejezi ki Ható Andrea mestercukrásznak és Ható András mesterszakácsnak a rengeteg segítségért és támogatásért.