Az ágazati alapvizsga előtt álló kilencedikes tanulók voltak a főszereplők az április 20-án megrendezett siófoki Krúdy-nap gasztronómiai versenyen. A marcali Hikman Béla Szakképző Iskola 11 tanulóval érkezett a megmérettetésre.
A versenyen 4 szakmacsoportban zajlott a küzdelem. Szakács, cukrász, pincér-vendégtéri szakember és turisztika területen adtak számot tudásukról a diákok. A feladat az ágazati alapvizsga ételeinek elkészítése volt – újragondolt változatban. A Hikmanosok menüsora a következő volt:
Arancino. Mozzarella sajttal töltött, panírozott rizsgolyó, bazsalikomos paradicsommártással.
Choux au Craquelin. Pisztáciás, mascarponés tejszínhabbal, málnazselével töltött tésztafánk.
Zelleres, alkoholmentes mojito koktél.
A turisztikai feladat egy magyarországi borvidék bemutatása volt.
A marcali diákok nagyszerű teljesítményt nyújtva az első helyen végeztek, a cukrász tanulók különdíjat is kaptak.
A csapat tagjai:
Berki Tíria Blanka, Csomó Bence, Bogdán Klaudia, Károlyi Gyöngyi, Biri Elizabet, Simon Kitti, Széll Martina, Kuti Molli, Völfinger Zsüliett, Nyári Dorina és Bombosz Domonkos
Felkészítő oktatók:
Mészáros Zoltán, Tánczos Gabriella, Ható Andrea, Ható András és Vida Márk
Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!