Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


A végzős osztályok szervezésében az idei tanévben is megrendezésre került iskolánkban a 9. évfolyamosok szecskaavatója. Az otthonkában, pizsamában, papucs-zokniban érkező tanulók az előre megadott szavakból megírt indulójukat énekelve érkeztek a rendezvényre. Elsőként a szecskakirályt és királynét koronázták meg a felsőbb évfolyamosok, majd különféle próbatételeken kellett átesnie a kilencedikeseknek.  A vicces feladatokat többségük jól végrehajtotta, a program zárásaként esküt tettek, ezáltal hivatalosan is az iskola diákjaivá váltak.
 
                                                                                                          Bacskay Vanda
 
A szecskaavató képei megtekinthetők ITT!
Írta: rgaz - 2018. október 26, péntek - 10:01:35

 Iskolánk ismételten részt vett a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében ötödik alkalommal megrendezett Pozsonyi kifli készítő versenyen.
 
 Végzős pék tanulónk, Bogdán Nikolett feladata az előző évekhez hasonlóan az volt, hogy négy óra leforgása alatt készítsen 20-20 darab mákos és diós pozsonyi kiflit. A zsűri a tésztakészítés és -sütés minden fázisát ellenőrizte, az állag, az íz és a látvány, esztétikum mindvégig fontos követelmény volt. Nikolett munkáját szép számú ajándék mellett bronzéremmel és oklevéllel jutalmazták. A tanuló versenyre való felkészítését Keszi László pékmester – Slendy Kft., Kaposvár – végezte.
 
 A megmérettetés során szerzett tapasztalt birtokában, Nikolett örömmel készül a szakma kiváló tanulója versenyre, melyet a tanév második felében, jövő év tavaszán rendeznek meg.
 
Eredményéhez gratulálunk, sikeres felkészülést kívánunk az országos versenyhez.
 
Kísérő tanárai: Simon Zsuzsa és Salamon Éva
 
A versenyről készült képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. október 19, péntek - 11:13:58

 A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2018/2019-es tanévben is meghirdette a „Országos Haditorna Versenyt”.
 Iskolánk is részt vett a változatos versenyszámokban bővelkedő vetélkedőn. Négy diákunk küzdött a harctéren. Airsoft puskával felfegyverkezve, (gyakorló) kézigránátot hajigálva próbálták teljesíteni a kitűzött célt. Tanulóink elmondása szerint a legszimpatikusabb versenyszám a lövészet volt, ahol légpuskával kellett célba találni. A legkevésbé szimpatikus feladat a 4*400m fegyveres váltófutás volt, ahol egy 4kg-os az eredeti alakjával megegyező gyakorló ak-47-es fegyverrel kellett teljesíteni a távot. A sok feladat leküzdése közben elrepült a délelőtt, egy „sorbanállós-kantinos-pörköltnokedlis” ebéd után kifáradva hallgatták meg a résztvevők az eredményhirdetést. A Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói eme kis nehézségek ellenére is jól érezték magukat, amit a mellékelt képek is mutatnak.  Sajnos nem szereztünk helyezést, de a csatát megvívtuk!                                                          
 
                                                Szabó Gyula
 
A haditorna képei megtekinthetők ITT!
 
 
 
Írta: rgaz - 2018. október 15, hétfő - 11:18:11

  Budapestre látogattak iskolánk tanulói szeptember 27-én, ugyanis idén a magyar főváros adott otthont a Fiatal Szakemberek Európa-bajnokságának, az EuroSkills-nek. A rendezvény látványos bemutatója a szakmáknak és az európai fejlesztéseknek.
  A rendezvényen hat szakma csoportban mérhették össze tudásukat a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei; kreatív művészetek és divat, információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki technológiák, építőipar, járműipar és logisztika, szolgáltatóipar és vendéglátás terén. A kiállítótérben felállított és a látogatók által körbesétálható standokon lehetett szemlélni a szakácsok, pincérek, villanyszerelők, kertépítők, betegápolók versenyét és meg lehetett csodálni az elkészült versenymunkákat; a női szabók kosztümjeit, a burkolók csempéből kirakott bazilikáit, a gipszkartonosok törpe kastélyait, ki lehetett próbálni az informatikusok robotjait. Sokfajta szerszámot, eszközt kézbe is vehettek az idelátogató diákok, és megmunkálhattak kisebb felületeket, készíthettek apróbb tárgyakat. Tették ezt azért a szervezők, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését az adott szakmák iránt.
 Iskolánkból valamennyi szakma képviseltette magát a rendezvényen; pék, cukrász, szakács, női szabó, eladó, gépi forgácsoló és ipari gépész tanulók utazhattak fel a rangos eseményre, ahonnan sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva térhettek haza.
                                                                                              Lekics Valéria


Az EuroSkills 2018-on készült képek megtekinthetők ITT!
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:21:35

Iskolánk az idei tanévben is meghívást kapott a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pályaválasztási börzéjére. Örömmel vettünk részt a rendezvényen, hiszen a környékbeli iskolák diákjainak és szüleinek bemutathattuk iskolánk szakmakínálatát, s a résztvevők bepillantást nyerhettek intézményünk diákéletébe is.
 
 
Az eseményen készült képek megtekinthetők ITT!
 
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:10:23

A mindennapos testnevelés mellett az iskola teljes tanulóifjúságát megmozgatta iskolánk múlt heti sportnapja. Kihasználva a nagyszerű időt a diákok 10 állomásos túrán vettek részt. Az állomások Marcali különböző pontjain várták a gyerekeket sportági ügyességi feladatokkal. A túra egyik rejtett célja a város feltérképezése volt, hiszen a tanulók többsége bejáró.
 
 
A sportnap képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 28, péntek - 11:26:31

Szeptember 2.-án, hétfőn reggel tartották a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a tanévnyitó ünnepséget. Szomorú momentummal indult az esemény, egyperces gyászszünettel emlékeztek a megjelentek a közelmúltban elhunyt Farkas Zoltán tanár úrra, az iskola pedagógusára.
A 2018/2019-es tanévben nappali tagozaton 60, míg a felnőttoktatásban 61 új tanuló és 11 fő másodszakmás kezdi meg tanulmányait az intézményben.
 
 
Az évnyitó képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 04, kedd - 11:05:00

Iskolánk végzős tanulói számára befejeződtek a szakmai, illetve az érettségi vizsgák. A bőrdíszműves, a pék, a cukrász, az eladó, az ipari gépész, a gépi forgácsoló és az informatikai rendszerüzemeltető szakmát tanulók mutatták meg tudásukat a vizsgabizottságok előtt. A héten a szóbeli érettségi vizsgákra került sor.
Gratulálunk nekik! Kívánjuk, hogy erős, tisztességes, elégedett emberek legyenek!
 
 
A vizsgák képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. július 05, csütörtök - 09:56:34

Június 13-án került megrendezésre iskolánkban az egészségnap. A reggeli órákban elsőként az egészséges táplálkozásról hallgattak előadást a tanulók, majd az elsősegélynyújtás alapjait sajátíthatták el. Egészségünk megőrzése érdekében a táplálékokat természetes formájukban, feldolgozás nélkül kellene fogyasztanunk. Ehhez a nézőponthoz csatlakozva iskolánk minden osztálya gyümölcssalátát készített, amit örömmel el is fogyasztottak diákjaink. 
A nap folyamán csatlakozott  programunkhoz a Marcali Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési programjával. Érdekes és tanulságos feladatokat oldottak meg a gyerekek. Töltöttek KRESZ-totókat, ujjlenyomatot olvastak, közlekedési táblák jelentéseit elevenítették fel, szondát fújtak, biciklis ügyességi pályán versenyeztek. A legnagyobb sikert egy rendőrségi bemutató aratta, ahol egy autófeltörés elkövetőjét kerítette kézre Shakira, a nyomkövető rendőrkutya.
 
A képek megtekinthetőek ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 18, hétfő - 11:00:48

Iskolánkban a hagyományoktól eltérő sportnapot tartottunk. Középpontban a túrázás és a horgászat volt. Megcéloztuk Marcali-Boronka játszóterét. Az idő kegyes volt hozzánk, jó hangulatban tettük meg az utat oda-vissza. Kellemesen elfáradva értünk vissza az iskolába, ahol már várta a tanulókat az osztálytársaik által főzött, sütött ebéd.
A pecások a somogyfajszi horgász tavon jeleskedtek.
 
A képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 13, szerda - 13:01:00
Oldal:  «1 2 3 ... 14 15 16 »