Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Iskolánk az idei tanévben is meghívást kapott a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pályaválasztási börzéjére. Örömmel vettünk részt a rendezvényen, hiszen a környékbeli iskolák diákjainak és szüleinek bemutathattuk iskolánk szakmakínálatát, s a résztvevők bepillantást nyerhettek intézményünk diákéletébe is.
 
 
Az eseményen készült képek megtekinthetők ITT!
 
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:10:23

A mindennapos testnevelés mellett az iskola teljes tanulóifjúságát megmozgatta iskolánk múlt heti sportnapja. Kihasználva a nagyszerű időt a diákok 10 állomásos túrán vettek részt. Az állomások Marcali különböző pontjain várták a gyerekeket sportági ügyességi feladatokkal. A túra egyik rejtett célja a város feltérképezése volt, hiszen a tanulók többsége bejáró.
 
 
A sportnap képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 28, péntek - 11:26:31

Szeptember 2.-án, hétfőn reggel tartották a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a tanévnyitó ünnepséget. Szomorú momentummal indult az esemény, egyperces gyászszünettel emlékeztek a megjelentek a közelmúltban elhunyt Farkas Zoltán tanár úrra, az iskola pedagógusára.
A 2018/2019-es tanévben nappali tagozaton 60, míg a felnőttoktatásban 61 új tanuló és 11 fő másodszakmás kezdi meg tanulmányait az intézményben.
 
 
Az évnyitó képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 04, kedd - 11:05:00

Iskolánk végzős tanulói számára befejeződtek a szakmai, illetve az érettségi vizsgák. A bőrdíszműves, a pék, a cukrász, az eladó, az ipari gépész, a gépi forgácsoló és az informatikai rendszerüzemeltető szakmát tanulók mutatták meg tudásukat a vizsgabizottságok előtt. A héten a szóbeli érettségi vizsgákra került sor.
Gratulálunk nekik! Kívánjuk, hogy erős, tisztességes, elégedett emberek legyenek!
 
 
A vizsgák képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. július 05, csütörtök - 09:56:34

Június 13-án került megrendezésre iskolánkban az egészségnap. A reggeli órákban elsőként az egészséges táplálkozásról hallgattak előadást a tanulók, majd az elsősegélynyújtás alapjait sajátíthatták el. Egészségünk megőrzése érdekében a táplálékokat természetes formájukban, feldolgozás nélkül kellene fogyasztanunk. Ehhez a nézőponthoz csatlakozva iskolánk minden osztálya gyümölcssalátát készített, amit örömmel el is fogyasztottak diákjaink. 
A nap folyamán csatlakozott  programunkhoz a Marcali Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési programjával. Érdekes és tanulságos feladatokat oldottak meg a gyerekek. Töltöttek KRESZ-totókat, ujjlenyomatot olvastak, közlekedési táblák jelentéseit elevenítették fel, szondát fújtak, biciklis ügyességi pályán versenyeztek. A legnagyobb sikert egy rendőrségi bemutató aratta, ahol egy autófeltörés elkövetőjét kerítette kézre Shakira, a nyomkövető rendőrkutya.
 
A képek megtekinthetőek ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 18, hétfő - 11:00:48

Iskolánkban a hagyományoktól eltérő sportnapot tartottunk. Középpontban a túrázás és a horgászat volt. Megcéloztuk Marcali-Boronka játszóterét. Az idő kegyes volt hozzánk, jó hangulatban tettük meg az utat oda-vissza. Kellemesen elfáradva értünk vissza az iskolába, ahol már várta a tanulókat az osztálytársaik által főzött, sütött ebéd.
A pecások a somogyfajszi horgász tavon jeleskedtek.
 
A képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 13, szerda - 13:01:00

A Siófoki Szakképzési Centrum minden évben jutalmazza tagintézményei legkiválóbb diákjait és jubiláló pedagógusait. Az idei évben a siófoki Mandara Cafe-ban került sor az ünnepélyes díjátadóra. Iskolánkból Sági Cintia Viktória végzős gépi forgácsoló vehette át a „Centrum Kiváló Tanulója” elismerést. Cintia kitűnő tanulmányi eredményével, közösségi és művészeti tevékenységével, valamint sportteljesítményével érdemelte ki a díjat. Értékelték osztályfőnöke, Landi István tanár úr munkáját is.
Az iskola két jubiláló pedagógusát is köszöntötték. Pék Róbertné tanárnő és Kulcsár János tanár úr pályájuk kezdete óta az intézmény pedagógusai. Több mint 40 éves tevékenységük és hűségük jutalmaként vehették át az elismeréseket Szamosi Lóránttól, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatójától.
 
A képek megtekinthetők ITT!
 
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 11, hétfő - 11:43:57

Iskolánk meghívást kapott 2018. június 6-án a Künzelsau téren megrendezett Marcali Esélyegyenlőségi Nap programsorozatára.  A szervezők jóvoltából két osztályunk és kísérőtanáraik kipróbálhatták és megtapasztalhatták milyen egy fogyatékkal élő szemével a világ.
A programokban több segítő koordinált bennünket. Négy helyszínen párhuzamosan szerepeltek diákjaink és kísérőik.
Első állomásunk a SINOSZ program volt, ahol alapvető szavakat, mint például a szeretlek, a köszönöm, tanultuk meg egy jelnyelvi tolmács segítségével játékos feladatok és kártyák segítségével.   Második állomásunk a Máltai program volt, ahol többek között bepillantást nyerhettünk az autista gyermekek hétköznapjaiba. Harmadik állomásunk a látássérült érzékenyítő program volt, ahol bekötött szemmel kellett eljutnunk a Künzelsau térről a könyvtárig, fehér bottal. Itt találkoztunk a Braille-írással és írógéppel. Negyedik, és egyben utolsó állomásunk egy akadályverseny volt, ahol különböző ügyességi feladatokat kaptunk, amit bekötött szemmel, vagy éppen egy kerekesszékkel kellett teljesítenünk akadálypályán.
Számos tapasztalattal, érdekes és hasznos ismerettel lettünk gazdagabbak a nap során. Köszönjük a lehetőséget és az élményeket a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Somogy Megyei Szervezetének és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
 
 
A programsorozaton készült képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 07, csütörtök - 13:44:22

Május 26-án nyolcadik alkalommal rendezte meg a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a „Két keréken a város” játékos kerékpáros vetélkedőt. A kerékpárok ez alkalommal is a gyors helyváltoztatást és a kellemes testmozgást biztosították. A versenyt az állomásokon megoldott feladatok eredményei döntötték el. Idén Mátyás király és kora volt a feladatok központi témája. Hét csapat nevezett a megmérettetésre.

A verseny dobogósai:
   1.      Fekete sereg
   2.      A magas, a szőke és a Viki
   3.      Tekerem a piros biciklit  
 
A feladatok végére érve a kissé fáradt, ám annál lelkesebb csapatoknak nem kellett nagyon kínálgatni a babgulyást. A versenyzőknek arra is volt lehetőségük a helyszínen, hogy a helyi rendőrség regisztrálja kerékpárjukat.  
 
Köszönjük szponzoraink támogatását:
     ·         Európa Pék Kft.
     ·         Industrie Elektrik Kft.    
     ·         J.T. Ruhaipari Vámszabadterületi Kft, Nagybajom 
     ·         Vasáruk üzlete, Marcali (Horváth Béla)
     ·         Ziehl-Abegg Kft.     
     ·         Zsiga-Szero Kerékpárszaküzlet és szerviz.
Továbbá köszönet Szaka Zsoltnak és a Marcali és Környéke Hagyományörző Ipartestületnek az ajándék könyvekért, valamint a lebonyolításban nyújtott segítségért.
 
Találkozunk jövőre!
 
A vetélkedő képei megtekinthetőek ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. május 31, csütörtök - 11:58:00

2018. május 16-17-én került megrendezésre a DUO-PACK tanulmányút Varasd és Bjelovár megyékbe, Horvátországba. Azon szerencsések közé tartozom, aki a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának delegáltjaként részt vehetett az utazáson, a Siófoki SZC és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából. Első utunk Ludbreg városába vezetett, ahol mindenki pillanatok alatt a „világ közepén” találta magát. Második állomásunk az Inox Mont d.o.o. cég telephelye volt, ahol szakmai nyílt nap keretein belül, a cégvezetők jóvoltából, megnézhettük a gyárat (magasnyomású csövek és csőrendszerek gyártása), és láthattuk a diákokat gyakorlat közben. A város polgármestere is megtisztelt bennünket jelenlétével, örömmel üdvözölte csapatunkat. Utazásunk folytatásaként a varasdi gépgyártó- és közlekedési iskolát néztük meg. Az igazgató úr jóvoltából bepillantást nyerhettünk az iskola működésébe, gyakorlati oktatásába és programjaiba. Tanulmányutunk első napjának zárásaként a Horvát Kereskedelmi Kamara Varasd Megyei Kamarájába látogattunk, ahol szakértők, tanárok workshop keretein belül mutatták be a horvát oktatási rendszert. A kamara rendezvényének kiemelt célja a gyakorlati tudás átadása volt Magyarország és Horvátország között.   A tanulmányút második napján Bjelovar-Bilogora megye Bjelovár városa volt a célállomás, azon belül is a gépgyártással foglalkozó HITTNER d.o.o. vállalat. A gyakorlatvezetővel néztük végig a gyárat, a legkisebb alkatrészek gyártásától a teljes összeszerelésig, azaz a gépgyártás teljes folyamatába beleláthattunk. A gépgyártó vállalat megtekintése után a Horvát Kereskedelmi Kamara Bjelovár Megyei Kamarájánál tettünk egy rövid látogatást. Városnézés után, a bjelovári kézműipari iskolát kerestük fel, ahol megtekintettük az iskolában folyó gyakorlati oktatást. Láttuk a teljes gépparkot, majd bepillantást nyertünk az intézmény működésébe. Összességében hasznos tanulmányút volt, mindannyian számos érdekes tapasztalattal és élménnyel gazdagabban tértünk haza.                                                                                     
                                                                                                                                                                                      Hörnyéki Réka
 
A tanulmányút képei megtekinthetők ITT!
 
Írta: rgaz - 2018. május 23, szerda - 12:58:17
Oldal:  «1 2 3 4 ... 14 15 16 »