Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Az idei tanévben 2017. december 06-án, Mikulás napján rendeztük meg az iskolai diáknapot. A tanulók feldíszítették osztályaikat a karácsonyra, majd óriás képeslapokat készítettek. A délelőtt folyamán activityn, sportos vetélkedőn, vicces kvíz kitöltésével, és zenei „Ki mit tud?”-on szerezhettek pontokat a gyerekek osztályuknak. Utolsó körben, a tornateremben, az egész iskola előtt a bátrabbak sorversenyeken plusz pontokat is gyűjthettek. Az eredményhirdetésre december 22-ig kell várni, ugyanis az iskolai karácsonyi ünnepségen lesz díjazva a legtöbb pontot szerző osztály. A képek tanúsíthatják: mindenki jól érezte magát.
Írta: rgaz - 2017. december 12, kedd - 09:07:17

A Somogysámsonért Egyesület Irodalombarátok Köre 2017. december 2-án mikulásváró versmondó versenyt rendezett. Másodszor fogadtuk el a környék középiskoláinak is szóló meghívást. Már tudtuk, mi vár ránk a Makovecz Imre tervezte faluházban: felfokozott hangulat, szíves vendéglátás, jó szervezés, sok ember, intézmény és vállalkozás összmunkája. 
Hogy mit nyertünk? Időutazást az óvodások és általános iskolások körében, áhítatos csendet, kitüntetett figyelmet és elismerést. 
 
A képeken Gál Enikő, Sági Cintia és Fülöp Csaba tanulóink láthatók. 
Felkészítő tanár: Tálosné Ujságh Zsuzsanna
 
Írta: rgaz - 2017. december 06, szerda - 10:30:29

November 10-én, pénteken rendeztük meg hagyományos pályaválasztási nyílt napunkat. Évről évre megújuló, bővülő szakmakínálattal várta iskolánk a környék pályaválasztás előtt álló tanulóit. Több éves, évtizedes jó viszonyunknak köszönhetően együttműködő partnereink (a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Ziehl-Abegg Kft, a Spar, a TESCO, a J.T. Ruhaipari Vámszabadterületi Kft, az Európa Pék Kft, a Marylla Bőrdíszműgyártó és Kereskedelmi Kft, Kétmester Kft, a fonyódi kesztyű üzem, az Lbk Glowes Kft) szakemberekkel, tájékoztató anyagokkal, termékeikkel és kisebb ajándékokkal támogattak bennünket.
 
Ízek, illatok, színek és formák kavalkádja: a szakácstanulók látványkonyhája, valamint pék- és cukrásztermékek fogadták a belépőket. A kiállító standokon megtekinthették a gépi forgácsolók és ipari gépészek legmodernebb precíziós eljárásokkal készített fémmunkáit, mellettük pedig az eladók állították ki kreatív, szemet vonzó, legújabb trendet követő csomagolású termékeiket.
 
A könnyűipari standon a tavalyi SZKTV 4. helyezettjének nyertes kiskosztümjét, a helyi és a fonyódi tanműhelyünkben készült táskákat, kesztyűket, háztartási textíliákat tekinthették meg. Vonzotta az érdeklődőket a négy éves szakgimnáziumi informatikai-, illetve az erre épülő két éves informatikai rendszerüzemeltető képzés is. 
 
A cégek bemutatkozó tájékoztatóját a standok, tanműhelyek bejárása követte. Tanműhelyeinkben, valamint a szakmai bemutató órákon a gyakorlati tevékenységekbe is bevonták a látogatókat kollégáink, tanulóink. Közismereti tanáraink pedig játékos, szakmákhoz kapcsolódó feladatokkal szórakoztatták a nyolcadikos diákokat. 
 
A látogatókat fogadó, kísérő, a szakmákat bemutató és képviselő, továbbá az érdeklődők komfortérzetéről gondoskodó vendéglátó diákjaink nevében is mondhatjuk, hogy jól sikerült rendezvényt szerveztünk és bonyolítottunk le. 
 
Már a nap folyamán is sok dicséretet kaptunk, és fontosnak tartjuk, hogy újból megköszönjük duális partnereink támogatását. Kiemelten mondunk köszönetet azoknak a kollégáinknak, szülőknek, akik megtisztelték iskolánkat érdeklődésükkel, akik megértették és elfogadták azt a szlogenünket, hogy „A jó szakma aranyat ér”.
 
Írta: rgaz - 2017. december 05, kedd - 12:24:43

Iskolánk női szabó tanulói megtekintették a Marcali Múzeumban a Mesterek és műhelyek című állandó kiállítást. A tanulók tárlatvezetését múzeumpedagógus, Samuné Bogyó Hajnalka tette élvezetessé. Megtekinthettük a hagyományos népi életmód textíliáit, a szövőszéket, melyen ezek a textíliák elkészülhettek. Megismertük szűkebb hazánk, Marcali, Somogyszentpál, Buzsák népi motívumait. Megfigyelhettük a szőtt textíliák sokféleségét, a szövés általi díszítési formákat, a textíliák mindennapi életben betöltött szerepét. A textiltörténeti előadáson nagy érdeklődéssel hallgattuk hogyan kísérte végig egy-egy textília az embert egy életen át. 
 
Írta: rgaz - 2017. november 13, hétfő - 11:37:14

2017. október 27-29-én rendezték meg Bukarestben az U18, U21-es Európa Bajnokságot. A verseny nagyon színvonalas volt, a versenyzők pedig rendkívül felkészültek. Sági Cintia: "Hihetetlen örömmel töltött el, hogy kijutottam, részt vehettem egy ilyen eseményen, felállhattam a dobogó 3. fokára és képviselhettem hazámat."
 
Írta: rgaz - 2017. november 13, hétfő - 11:25:46

Az idei évben immáron harmadik alkalommal mérettetett meg intézményünk 2017. október 26-án a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében a 26. Krúdy-napok keretei között megrendezett Díszcsomagolási Versenyen, Siófokon. A verseny témája a Hungarikumok voltak, nemzeti értékeink megőrzése.  Eladóink a tanult csomagolástechnikát alkalmazhatták, mindamellett a kreativitásukat, türelmüket, rátermettségüket is bizonyíthatták. Egy teszt kitöltésével adtak számot tudásukról, mennyire vannak otthon a Hungarikumok világában, mennyire felkészültek a verseny témájával kapcsolatban. Idén először, sorsolás útján a versenyző csapatok egy-egy felkészítő tanára tagként vehetett részt a szakmai zsűri soraiban.  Azon szerencsés csapat lehettünk, ahol felkészítő tanárunk lett az egyik kiválasztott tag. Tanárunk számos kreatív ötlettel, szakmai tapasztalattal és élménnyel gazdagodott a bírálat során. A zsűri döntése értelmében a tíz induló csapat közül az első három csapat részesült díjazásban, a többi csapat oklevelet és kisebb ajándékokat kapott. 
 
Csapatunk: 
                    Balaicza Patrícia         Gáspár Krisztián         Megyeri Dóra 
 
Felkészítő tanár: Hörnyéki Réka 
 
A színvonalas rendezvényről a diákjaink kreatív szakmai ötletekkel, elképzelésekkel és tervekkel gazdagodva tértek haza. Gratulálunk a helytállásért és szakmai felkészülésért! 
 
Írta: rgaz - 2017. november 06, hétfő - 08:43:09

A kenyér világnapja alkalmából Budapesten, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyében 2017. október 14-én megrendezett hagyományőrző rendezvény keretében a IV. Pozsonyi Kifli készítő versenyen bronzérmet nyert iskolánk végzős pék tanulója, Sárközi László
Felkészítő gyakorlati oktatója Keszi László (Slendy Kft. – Kaposvár) volt. 
Eredményeihez gratulálunk, további sikeres munkát kívánunk.   
 
Károlyné Tóth Zsuzsanna és Salamon Éva
             szakmai tanárok 
 
Írta: rgaz - 2017. október 24, kedd - 09:57:23

Idén is megrendezték végzőseink a kilencedikesek szecskaavatóját. A vicces-játékos feladatokat ki-ki vérmérséklete, ügyessége, bátorsága szerint oldotta meg. A feladatok után a kilencedikesek esküvel fogadták meg, hogy „jó szakisok leszünk!”.
 
Írta: rgaz - 2017. október 24, kedd - 09:43:21

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg iskolánk a Centrum Foci Kupát a Városi Sportcsarnokban. A kispályás teremlabdarúgó tornán a Centrum öt tagintézményének csapatai vettek részt. A rendezvény nemcsak nagy küzdelmeket hozó, magas színvonalú mérkőzéseket biztosított, de lehetőséget adott az iskolák közti kapcsolatok erősítésére is.
 
 A végeredmény:
       
  1.    Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 
  2.    Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 
  3.    Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 
  4.    Siófoki SZC Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 
  5.    Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája   
 
A torna gólkirálya: Zsiga János (Marcali) 
A legtechnikásabb játékos: Lapos Máté (Baross) 
A legjobb kapus: Jancsó Dániel (Krúdy)
 
 
Írta: rgaz - 2017. október 24, kedd - 09:28:45

Iskolánk csapata először vett részt október 4-én a Honvédelmi Minisztérium által szervezett Országos Haditorna csapatverseny Somogy megyei döntőjén. 12 csapat közül az előkelő hatodik helyet szerezték meg diákjaink.   
 
A csapat tagjai:  Bájhóber Bence 3/11.c                           
                         Potyondi Soma Szé/12/1                           
                         Szabó Róbert 3/11.c                           
                         Zsiga János Szé/12/1   
 
Gratulálunk!
 
 
Írta: rgaz - 2017. október 20, péntek - 11:32:32
Oldal:  «1 2 3 4 5 ... 14 15 16 »