Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Sikeres szintvizsgák   
 
Iskolánkban április 10-én befejeződött a 9. évfolyamos tanulók első szakmai megmérettetése, a szintvizsga.   
 
Az ipari gépészek, kiegészülve néhány gépi forgácsoló tanulóval, a Ziehl-Abegg Kft. képzési célú tanműhelyében bizonyította be az alapfogások elsajátításának szakszerűségét. Ők már szeptemberben tanulószerződés birtokában kezdték meg tanulmányaikat, mivel a képzőhely rendelkezik saját tanműhellyel.   
 
Az iskola tanboltjában az eladó, a fémipari alapképző és forgácsoló tanműhelyében a gépi forgácsoló, Barcson a női szabó tanulók bizonyították, hogy irányítás mellett képesek a munkavégzésre. A kiadott igazolások alapján lehetőségük lesz a nyári gyakorlat idejétől kezdődően képzőhelyet keresni, ahol tanulószerződéssel foglalkoztatják őket.   
 
Az Európa Pék Kft. Marcali Kenyérgyárának tanműhelyében mérte fel a vizsgabizottság a piskóta rolád, valamint a kenyértészta és pékáru készítésének, formázásának fortélyait. Cukrász és pék tanulók vizsgáztak a mesterek előtt.  A szintvizsga után részt vehetnek az üzemi termelési folyamatokban.   
 
A szintvizsgán nagyon szép eredmények születtek. Ezek eléréséhez szükséges volt a tanulók munkához való pozitív hozzáállása és a felkészítő kollégák céltudatos oktató-nevelő munkája. Valamennyi tanulónak további eredményes és élményekben gazdag szakmatanulást kívánunk.
 
Írta: rgaz - 2017. április 25, kedd - 07:43:02