Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


  Budapestre látogattak iskolánk tanulói szeptember 27-én, ugyanis idén a magyar főváros adott otthont a Fiatal Szakemberek Európa-bajnokságának, az EuroSkills-nek. A rendezvény látványos bemutatója a szakmáknak és az európai fejlesztéseknek.
  A rendezvényen hat szakma csoportban mérhették össze tudásukat a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei; kreatív művészetek és divat, információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki technológiák, építőipar, járműipar és logisztika, szolgáltatóipar és vendéglátás terén. A kiállítótérben felállított és a látogatók által körbesétálható standokon lehetett szemlélni a szakácsok, pincérek, villanyszerelők, kertépítők, betegápolók versenyét és meg lehetett csodálni az elkészült versenymunkákat; a női szabók kosztümjeit, a burkolók csempéből kirakott bazilikáit, a gipszkartonosok törpe kastélyait, ki lehetett próbálni az informatikusok robotjait. Sokfajta szerszámot, eszközt kézbe is vehettek az idelátogató diákok, és megmunkálhattak kisebb felületeket, készíthettek apróbb tárgyakat. Tették ezt azért a szervezők, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését az adott szakmák iránt.
 Iskolánkból valamennyi szakma képviseltette magát a rendezvényen; pék, cukrász, szakács, női szabó, eladó, gépi forgácsoló és ipari gépész tanulók utazhattak fel a rangos eseményre, ahonnan sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva térhettek haza.
                                                                                              Lekics Valéria


Az EuroSkills 2018-on készült képek megtekinthetők ITT!
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:21:35

Iskolánk az idei tanévben is meghívást kapott a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pályaválasztási börzéjére. Örömmel vettünk részt a rendezvényen, hiszen a környékbeli iskolák diákjainak és szüleinek bemutathattuk iskolánk szakmakínálatát, s a résztvevők bepillantást nyerhettek intézményünk diákéletébe is.
 
 
Az eseményen készült képek megtekinthetők ITT!
 
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:10:23

A mindennapos testnevelés mellett az iskola teljes tanulóifjúságát megmozgatta iskolánk múlt heti sportnapja. Kihasználva a nagyszerű időt a diákok 10 állomásos túrán vettek részt. Az állomások Marcali különböző pontjain várták a gyerekeket sportági ügyességi feladatokkal. A túra egyik rejtett célja a város feltérképezése volt, hiszen a tanulók többsége bejáró.
 
 
A sportnap képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 28, péntek - 11:26:31

Szeptember 2.-án, hétfőn reggel tartották a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a tanévnyitó ünnepséget. Szomorú momentummal indult az esemény, egyperces gyászszünettel emlékeztek a megjelentek a közelmúltban elhunyt Farkas Zoltán tanár úrra, az iskola pedagógusára.
A 2018/2019-es tanévben nappali tagozaton 60, míg a felnőttoktatásban 61 új tanuló és 11 fő másodszakmás kezdi meg tanulmányait az intézményben.
 
 
Az évnyitó képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. szeptember 04, kedd - 11:05:00

Iskolánk végzős tanulói számára befejeződtek a szakmai, illetve az érettségi vizsgák. A bőrdíszműves, a pék, a cukrász, az eladó, az ipari gépész, a gépi forgácsoló és az informatikai rendszerüzemeltető szakmát tanulók mutatták meg tudásukat a vizsgabizottságok előtt. A héten a szóbeli érettségi vizsgákra került sor.
Gratulálunk nekik! Kívánjuk, hogy erős, tisztességes, elégedett emberek legyenek!
 
 
A vizsgák képei megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. július 05, csütörtök - 09:56:34

Június 13-án került megrendezésre iskolánkban az egészségnap. A reggeli órákban elsőként az egészséges táplálkozásról hallgattak előadást a tanulók, majd az elsősegélynyújtás alapjait sajátíthatták el. Egészségünk megőrzése érdekében a táplálékokat természetes formájukban, feldolgozás nélkül kellene fogyasztanunk. Ehhez a nézőponthoz csatlakozva iskolánk minden osztálya gyümölcssalátát készített, amit örömmel el is fogyasztottak diákjaink. 
A nap folyamán csatlakozott  programunkhoz a Marcali Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési programjával. Érdekes és tanulságos feladatokat oldottak meg a gyerekek. Töltöttek KRESZ-totókat, ujjlenyomatot olvastak, közlekedési táblák jelentéseit elevenítették fel, szondát fújtak, biciklis ügyességi pályán versenyeztek. A legnagyobb sikert egy rendőrségi bemutató aratta, ahol egy autófeltörés elkövetőjét kerítette kézre Shakira, a nyomkövető rendőrkutya.
 
A képek megtekinthetőek ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 18, hétfő - 11:00:48

Ősztől Siófokon indul másodikként hajós képzés az országban!

    A Balatoni Hajózási Zrt. és a Siófoki Szakképzési Centrum 2018 őszétől hajózási technikus képzést indít, melyre várja a hajózás iránt érdeklődő és Balatont kedvelő diákok jelentkezését.  
A tervezett képzési idő 800 óra (320 óra elméleti és 480 óra gyakorlati oktatás). Az elméleti oktatás a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében, a gyakorlati oktatás a BAHART hajóin és hajójavító bázisán történik majd.  
Jelentkezési feltételek: érettségi megléte, úszástudás, egészségügyi alkalmasság A képzésben résztvevők a megfelelő gyakorlati tapasztalatok és további képesítések megszerzése után bejárva a hajós életpályát, a jövő hajóparancsnokaivá válhatnak!  
 
A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk: hajoskepzes@bahart.hu
 

Írta: rgaz - 2018. június 14, csütörtök - 08:40:17

Iskolánkban a hagyományoktól eltérő sportnapot tartottunk. Középpontban a túrázás és a horgászat volt. Megcéloztuk Marcali-Boronka játszóterét. Az idő kegyes volt hozzánk, jó hangulatban tettük meg az utat oda-vissza. Kellemesen elfáradva értünk vissza az iskolába, ahol már várta a tanulókat az osztálytársaik által főzött, sütött ebéd.
A pecások a somogyfajszi horgász tavon jeleskedtek.
 
A képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 13, szerda - 13:01:00

A Siófoki Szakképzési Centrum minden évben jutalmazza tagintézményei legkiválóbb diákjait és jubiláló pedagógusait. Az idei évben a siófoki Mandara Cafe-ban került sor az ünnepélyes díjátadóra. Iskolánkból Sági Cintia Viktória végzős gépi forgácsoló vehette át a „Centrum Kiváló Tanulója” elismerést. Cintia kitűnő tanulmányi eredményével, közösségi és művészeti tevékenységével, valamint sportteljesítményével érdemelte ki a díjat. Értékelték osztályfőnöke, Landi István tanár úr munkáját is.
Az iskola két jubiláló pedagógusát is köszöntötték. Pék Róbertné tanárnő és Kulcsár János tanár úr pályájuk kezdete óta az intézmény pedagógusai. Több mint 40 éves tevékenységük és hűségük jutalmaként vehették át az elismeréseket Szamosi Lóránttól, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatójától.
 
A képek megtekinthetők ITT!
 
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 11, hétfő - 11:43:57

Iskolánk meghívást kapott 2018. június 6-án a Künzelsau téren megrendezett Marcali Esélyegyenlőségi Nap programsorozatára.  A szervezők jóvoltából két osztályunk és kísérőtanáraik kipróbálhatták és megtapasztalhatták milyen egy fogyatékkal élő szemével a világ.
A programokban több segítő koordinált bennünket. Négy helyszínen párhuzamosan szerepeltek diákjaink és kísérőik.
Első állomásunk a SINOSZ program volt, ahol alapvető szavakat, mint például a szeretlek, a köszönöm, tanultuk meg egy jelnyelvi tolmács segítségével játékos feladatok és kártyák segítségével.   Második állomásunk a Máltai program volt, ahol többek között bepillantást nyerhettünk az autista gyermekek hétköznapjaiba. Harmadik állomásunk a látássérült érzékenyítő program volt, ahol bekötött szemmel kellett eljutnunk a Künzelsau térről a könyvtárig, fehér bottal. Itt találkoztunk a Braille-írással és írógéppel. Negyedik, és egyben utolsó állomásunk egy akadályverseny volt, ahol különböző ügyességi feladatokat kaptunk, amit bekötött szemmel, vagy éppen egy kerekesszékkel kellett teljesítenünk akadálypályán.
Számos tapasztalattal, érdekes és hasznos ismerettel lettünk gazdagabbak a nap során. Köszönjük a lehetőséget és az élményeket a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Somogy Megyei Szervezetének és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
 
 
A programsorozaton készült képek megtekinthetők ITT!
 
 
Írta: rgaz - 2018. június 07, csütörtök - 13:44:22
Oldal:  «1 2 3 ... 13 14 15 »