Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


November 10-én, pénteken rendeztük meg hagyományos pályaválasztási nyílt napunkat. Évről évre megújuló, bővülő szakmakínálattal várta iskolánk a környék pályaválasztás előtt álló tanulóit. Több éves, évtizedes jó viszonyunknak köszönhetően együttműködő partnereink (a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Ziehl-Abegg Kft, a Spar, a TESCO, a J.T. Ruhaipari Vámszabadterületi Kft, az Európa Pék Kft, a Marylla Bőrdíszműgyártó és Kereskedelmi Kft, Kétmester Kft, a fonyódi kesztyű üzem, az Lbk Glowes Kft) szakemberekkel, tájékoztató anyagokkal, termékeikkel és kisebb ajándékokkal támogattak bennünket.
 
Ízek, illatok, színek és formák kavalkádja: a szakácstanulók látványkonyhája, valamint pék- és cukrásztermékek fogadták a belépőket. A kiállító standokon megtekinthették a gépi forgácsolók és ipari gépészek legmodernebb precíziós eljárásokkal készített fémmunkáit, mellettük pedig az eladók állították ki kreatív, szemet vonzó, legújabb trendet követő csomagolású termékeiket.
 
A könnyűipari standon a tavalyi SZKTV 4. helyezettjének nyertes kiskosztümjét, a helyi és a fonyódi tanműhelyünkben készült táskákat, kesztyűket, háztartási textíliákat tekinthették meg. Vonzotta az érdeklődőket a négy éves szakgimnáziumi informatikai-, illetve az erre épülő két éves informatikai rendszerüzemeltető képzés is. 
 
A cégek bemutatkozó tájékoztatóját a standok, tanműhelyek bejárása követte. Tanműhelyeinkben, valamint a szakmai bemutató órákon a gyakorlati tevékenységekbe is bevonták a látogatókat kollégáink, tanulóink. Közismereti tanáraink pedig játékos, szakmákhoz kapcsolódó feladatokkal szórakoztatták a nyolcadikos diákokat. 
 
A látogatókat fogadó, kísérő, a szakmákat bemutató és képviselő, továbbá az érdeklődők komfortérzetéről gondoskodó vendéglátó diákjaink nevében is mondhatjuk, hogy jól sikerült rendezvényt szerveztünk és bonyolítottunk le. 
 
Már a nap folyamán is sok dicséretet kaptunk, és fontosnak tartjuk, hogy újból megköszönjük duális partnereink támogatását. Kiemelten mondunk köszönetet azoknak a kollégáinknak, szülőknek, akik megtisztelték iskolánkat érdeklődésükkel, akik megértették és elfogadták azt a szlogenünket, hogy „A jó szakma aranyat ér”.
 
Írta: rgaz - 2017. december 05, kedd - 12:24:43