Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


  Budapestre látogattak iskolánk tanulói szeptember 27-én, ugyanis idén a magyar főváros adott otthont a Fiatal Szakemberek Európa-bajnokságának, az EuroSkills-nek. A rendezvény látványos bemutatója a szakmáknak és az európai fejlesztéseknek.
  A rendezvényen hat szakma csoportban mérhették össze tudásukat a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei; kreatív művészetek és divat, információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki technológiák, építőipar, járműipar és logisztika, szolgáltatóipar és vendéglátás terén. A kiállítótérben felállított és a látogatók által körbesétálható standokon lehetett szemlélni a szakácsok, pincérek, villanyszerelők, kertépítők, betegápolók versenyét és meg lehetett csodálni az elkészült versenymunkákat; a női szabók kosztümjeit, a burkolók csempéből kirakott bazilikáit, a gipszkartonosok törpe kastélyait, ki lehetett próbálni az informatikusok robotjait. Sokfajta szerszámot, eszközt kézbe is vehettek az idelátogató diákok, és megmunkálhattak kisebb felületeket, készíthettek apróbb tárgyakat. Tették ezt azért a szervezők, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését az adott szakmák iránt.
 Iskolánkból valamennyi szakma képviseltette magát a rendezvényen; pék, cukrász, szakács, női szabó, eladó, gépi forgácsoló és ipari gépész tanulók utazhattak fel a rangos eseményre, ahonnan sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva térhettek haza.
                                                                                              Lekics Valéria


Az EuroSkills 2018-on készült képek megtekinthetők ITT!
Írta: rgaz - 2018. október 12, péntek - 11:21:35