Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


 Használt mobiltelefon-gyűjtőpontot hoztunk létre iskolánkban. Intézményünk csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület „Passzold vissza tesó!” elnevezésű kampányához, mely a háztartásokban használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg.
 Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik bennük. A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretné megfékezni a kampány, a mobilok újrahasznosítás céljából való összegyűjtésével.
 Gyűjtőpontunkon (Marcali, Hősök tere 3.) bárki – aki segíteni szeretne a veszélyeztetett fajok megmentésében – leadhatja használt telefonját hétköznaponként 7:00 és 16:00 óra között. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, keresse elő régi, használaton kívüli telefonját, és dobja be az iskolában kihelyezett dobozba!
 
 
passzteso.jpg
Írta: rgaz - 2019. március 21, csütörtök - 07:51:12