Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Barbi az ország legjobb 5 női szabója között 
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium hatáskörébe tartozó, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő szakma kiváló tanulója versenyen részt vett a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának női szabó tanulója Kőhalmi Barbara is. 
 
A verseny négy fordulón keresztül zajlik. Az első megmérettetése a tanulóknak a saját iskolájában történik, ahol szakmánként, tudáspróba által kiválasztják a legjobb tanulót az adott szakmában. 
A második fordulóra már a kamara megrendezésében kerül sor, ahol a tanulók a szakmai elméleti tudásukat kell, hogy megmutassák. Erről a versenyről egy meghatározott tudásszint felett kerülhet a tanuló a válogatóba. 
A válogató Szombathelyen volt március 13-án, a belépő vizsgaremek készítése és annak műszaki dokumentációjának bemutatása volt. Itt elméleti és gyakorlati jártasságukról adtak bizonyságot a fiatalok. Gyakorlatból Chanel blézert, bélelt szoknyát és kispárna huzatot varrtak a versenyzők. Ezen a versenyen eredményesen szerepelt tanulók tovább jutottak a döntőbe. 
A döntőbe 5 résztvevő jutott, köztük iskolánk tanulója Kőhalmi Barbara is. Gratulálunk az elért eredményhez, hiszen ez azt jelenti, hogy az ország legjobb 5 női szabója között tudhatjuk Barbarát, és az áprilisban Budapesten megrendezésre kerülő Szakma sztár versenyre kívánunk neki eredményes felkészülést és sok sikert. 
Felkészítő tanára: Francsicsné Karl Mária
Írta: rgaz - 2017. március 23, csütörtök - 10:24:35