Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Szakképző Iskoláról


"Szerettem ebbe az iskolába járni és itt tanulni. Földrajzi fekvése is kedvező volt számomra, hiszen közel volt az otthonomhoz, így nem kellett kollégistának lennem, ami családi és anyagi okok miatt is kedvezőbb volt.

Az iskola is jól felszerelt volt, így a korszerű számítógépek segítségével a legújabb programokat is meg tudtuk tanulni kezelni.
Nem csak a reál, hanem a humán területen is sokat tanultunk. Persze ez a jól képzett, barátságos és legfőképp segítőkész tanáraink nélkül nem ment volna, akik mindig támogattak, bíztattak bennünket, jótanácsaikkal segítettek minket előrébb.
Az osztályközösségünk is jó volt, így egymásnak is sokat tudtunk segíteni.

A főiskolán is észrevettem, hogy a szakközépiskolában megkaptunk mindent, nem volt az itt végzett diákoknak kisebb tudásszintjük, mint mondjuk azoknak, akik egy nagyvárosi gimnáziumban tanultak.
Lehet, hogy ők nagyobb óraszámban tanulták a különböző tantárgyakat, de a tanárok hozzáállása is nagyon fontos.

A kisebb iskolákban, mint a miénkben is, a tanárok közvetlenebbek, több időt szakítanak arra, hogy a diákoknak, ha szükséges egyenként, jobban elmagyarázzák a tananyagot, és próbálják minél jobban megértetni velük, - amit én nagyon fontos és jó dolognak tartok.

Tehát összefoglalva, én szerettem ebbe az iskolába járni és nem bántam meg, hogy a nyolcadik osztályban erre az iskolára tettem a voksomat.
Most mivel jó alkalom kínálkozott rá, meg szeretném ragadni az alkalmat, és köszönetet szeretnék mondani az egész tanári karnak a munkájukért és mindenért, amit értünk tettek."

Egy régi diák: Sallai Péter

2008. február