Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Szakács


A szakma megnevezése: szakács
OKJ száma: 34 811 04
Képzési idő: 3 + 2év
 
A bekerülés feltételei (végzettség, alkalmasság): 8. évfolyam elvégzése, egészségügyi alkalmasság.

A szakács OKJ képzés teljesítőinek fő feladata: A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó ipari egységekben, háztartásokban. 

A szakács szakképesítéssel betölthető munkakörök:
 
-          Diétás szakács
-          Étkezdei szakács
-          Grill szakács
-          Gyermekélelmezési szakács
-          Hajószakács
-          Hidegkonyhai szakács
-          Közétkeztetési szakács
-          Melegkonyhai szakács
-          Pizzakészítő szakács
-          Segédszakács