Iskolánkról írták a Stílusos Vidéki Éttermiség facebook oldalán:
“ Közös boldog új évünk első posztja egy tavalyi verseny folyománya. Emlékeztek még az ország szakácstanulóinak nagyszabású versenyére az OMÉK-on, ahol SVÉT-séfjeink zsűriztek? Akkor kínáltunk egy extra lehetőséget a döntőbe be nem jutott képzőintézményeknek és versenyzőiknek. A győztesek hozzáállása a kispadon abban ismerszik meg, hogy élnek a lehetőséggel, ahogyan a Marcaliban található Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola csapata egyetlenként tette.
A sorból való kilógás amúgy nem idegen az iskola szellemiségétől. Mészáros Zoltán szakoktató elmesélte, hogy ők a — részben — vadhúsalapú szakácsversenyre egy szokatlan alapanyagból, a dámvadból konyhaművészkedtek. Technológiában a modern szuvidálást alkalmazták, a vargányás burgonyanudli körethez viszont a hagyományokhoz és a szezonalitáshoz nyúltak. De formabontó volt az előételt adó saláta is.
Mégis az említett extra lehetőség az volt számukra, hogy versenyen kívül bemutatkozhattak! A két 11. évfolyamos versenyző, Lőrincz Mira és Bogdán Ilona — oktatójuk kíséretében — újra elkészíthette a versenyfogásokat az eredeti szabályok szerint. SVÉT küldöttségünk pedig helybe ment, helyszíni elbírálásra. Mészáros Zoltán szerint a lányok nagy örömmel vetették magukat újra munkába, mi pedig örültünk, hogy volt, aki szívesen élt ezzel a lehetőséggel.
Ilona és Mira a marcali Mester Étteremben tölti gyakorlati idejét. Az ottani tankonyha és étterem tulajdonosának, Ható Andrásnak is hálásak a sok segítségért.
A mi szemünkben ez az iskola, és versenycsapata a maga módján másképp, de szintén győzött. Gratulálunk nekik!”